Miten kaviaari valmistetaan?
Kaviaari, jota pidetään yhtenä Venäjän symboleista, tunnistetaan luksustuotteeseen, jolla on laaja valikoima kulinaarisia ja kosmeettisia käyttötarkoituksia. Kuinka kaviaari valmistetaan? Vastaus tähän kysymykseen voi viedä meidät takaisin 1100-luvulle, jolloin kaviaari ilmestyi ensimmäisen kerran Kremlin hallitsijoille luodulle ruokalistalle.
Punainen, musta, norjalainen tai ehkä valkoinen tai kulta – miten kaviaari valmistetaan ja mistä se on tehty?
Mistä kaviaari on tehty? Kaviaarin tuotannon perustana on sammen, lohieläinten tai turskasukuun kuuluvan kalan tuore, kypsä mäti. Suosituin kaviaarityyppi, jota kutsutaan venäläiseksi tai mustaksi, valmistetaan sammen kaloista.
Kypsää mätiä voidaan saada sopivien kalalajien naarailta, useimmiten suurilta ja usean vuoden ikäisiltä. Sen jälkeen mäti siivilöidään erityisen siivilän läpi ja suolataan sitten asianmukaisesti. Ja tässä on syytä huomata, että hienoin kaviaari ei voi ylittää 5% suolapitoisuutta.
Tämä on erittäin herkkä prosessi, jonka voivat suorittaa vain kokeneet työntekijät. Kokeneimmat tekevät tätä toimintaa kymmenkunta vuotta ennen kuin heistä tulee taitavia.
Kasvatus, kalan saanti ja lopuksi koko työläs ja aikaa vievä tuotanto muodostavat tämän ylellisen herkku- ja Venäjän symbolin hinnan.
Kuinka kaviaari, joka on niin kuuluisa ja arvostettu kaikkialla maailmassa, valmistetaan?
Tämä on prosessi, jossa mädän riittävän suolauksen lisäksi on huolehdittava myös sen asianmukaisesta valumisesta. Vasta sitten herkku voidaan pakata tölkkeihin, purkkeihin ja jopa tynnyreihin.
Ihanteellisen, jaloimman ja parhaiten valmistetun kaviaarin koostumuksen tulee olla tasaista ja liimaamattomia rakeita. Irrotetun kannen päälle ei saa jäädä jyviä ja sen on oltava täysin puhdas.
Ja vaikka oletetaan, että sinusta ei välttämättä tule kaviaarin ystävää ensimmäisestä maistamisesta lähtien, jokainen voi maistaa ja nauttia siitä. Ylelliset arjen asusteet ovat kaikkien saatavilla – ne kannattaa muistaa ja… käyttää.
Kaviaarista on tullut erittäin suosittu, joten sen hinnasta on tulossa yhä edullisempi. Nykyään lähes jokaisessa suuressa ruokakaupassa voit ostaa purkin herkullista mätiä, istua mukavasti kotona ja nauttia sen alkuperäisestä mausta.
Jätä kommentti