Kultainen ruoka – trendi tai maku
Kulta liittyy pääasiassa korut, korvakoruja tai vihkisormuksia. Tästä metallista on kuitenkin tullut keittiön pysyvä kaluste, joka toimii hienona ja ylellisenä koristeena ruokia ja jälkiruokia.
Kultainen ruoka – trendi tai maku – Asiantuntijat harkitsevat tätä asiaa tai jokainen meistä, joka voi kokeilla tätä lisäosaa itse. Tämän metallin lisääminen nostaa varmasti jokaisen ruuan ainutlaatuiselle tasolle, mutta onko se todella ihailtavaa? Kultainen ruoka miellyttää vain silmää vai miellyttääkö se myös makua?
Kultainen ruoka – trendi tai maku
Kun ajatellaan kullan lisäämistä ruokiin, jälkiruokien tai ruokien ainesosana, on vaikea irtautua ajattelusta ihmisen kauneuden ja ylellisyyden tarpeesta. Olemme vuosisatojen ajan syöneet kauniilla, monimutkaisilla kulta-, hopea- tai posliinilautasilla ja syömme ateriamme metallisten ruokailuvälineiden kanssa.
Kultaruoka – trendi tai maku, tällä hetkellä trendi, koska kullalla ei sanota olevan hienoa makua, se on visuaalisesti upea. Kun etsit syitä metallin esiintymiseen levyllä, voit löytää useita syitä vetovoima tähän ylellisyyteen.
- Arvovaltaa ja ylellisyyttä, yhteys vaurauteen
- Ruoan estetiikka ja visuaalinen tehoste, kauneus ja estetiikka
- Perinne ja historia
- Markkinointi ja PR, kulta ruoassa houkuttelee asiakkaita
- Erottu kilpailijoista
- Terveysominaisuudet
Kulta keittiössä: luksusta vai eksoottista?
Kun ruoasta tuli paitsi jokapäiväinen tarve, myös taide ja tapa ilmaista omaa yhteiskunnallista asemaa, keittiössä alettiin käyttää mitä hienoimpia raaka-aineita. Yksi niistä hallitsee – kulta.
Vaikka se on monille eksoottinen uutuus, sen käytön historia ruoanlaitossa ulottuu vuosisatojen taakse.
Perinne modernissa versiossa
Ensimmäiset jäljet kullan käytöstä ruoanlaitossa ovat peräisin 1500-luvulta, jolloin Gdańskissa valmistettiin kultahiutaleista valmistettua likööriä, joka tunnettiin nimellä Goldwasser. Tästä juomasta tuli ylellisyyden ja arvostuksen symboli, joka koristi kuninkaiden ja magnaattien pöytiä.
Kultainen ruoka – trendi tai maku, on jokaisen oma asia pohdittava. Kulta, joka oli kerran läsnä, ilmestyy tänään. Tänään kulta on palannut, mutta nykyaikaisessa muodossa ja yleisempään käyttöön.
Kallis kiilto lautasella
Monille keittiön kulta on ensisijaisesti arvokysymys. Tämän jalometallin hiutaleilla koristellut astiat herättävät huomiota ja niistä tulee eksklusiivisten ravintoloiden päänähtävyys. Ruoan, esimerkiksi tryffeleillä ja lehtikullalla peitetyn šnitselin hinta voi olla yllättävä, jopa tuhansissa euroissa.
Jälkiruoat, jotka kimaltelevat
Kulta sopii täydellisesti makeisten kanssa. Voitko kuvitella ylellisempää kakkua kuin tämä 24 karaatin kullalla koristeltu?
Dubaissa, ylellisyyden keskustassa, tällaiset makeisten mestariteokset saavuttavat uskomattomia hintoja, mutta Puolassa kulta koristaa kakut ja jälkiruoat antaen niille poikkeuksellista kiiltoa ja arvovaltaa.
Nestemäistä kultaa
Cocktaileista lehtikullalla on tullut hitti luksusbaareissa. Vaikka kultajauhe itsessään ei vaikuta juoman makuun, se lisää siihen ainutlaatuista luonnetta ja tekee siitä ylellisyyden symbolin. Monille se ei kuitenkaan ole vain estetiikkakysymys – kullalla on positiivisia terveysominaisuuksia.
Kulta keittiössä ei ole vain ilmaus ylellisyyttä ja arvovaltaa, vaan myös osoitus ihmisten kaipauksesta eksklusiiviseen ja ainutlaatuiseen kulinaariseen kokemukseen. Kultainen ruoka – trendi tai maku, tai ehkä pelkkä tarve koskettaa jotain kaunista? Vaikka kultaisten astioiden hinta saattaa olla korkea, sen vaikutus on korvaamaton – tällä jalometallilla koristelluista astioista tulee aisteille unohtumaton juhla. Onko kulta keittiössä ohimenevä muoti-ilmiö vai pysyvä trendi? Aika näyttää, mutta yksi asia on varma – kullasta ruoanlaitossa on tullut osa kulinaarisen taiteen historiaa ikuisesti.
Jätä kommentti