Alkoholiton viski
Olemme jo tottuneet alkoholittomiin oluisiin, joiden valikoima on markkinoilla valtava. Alkoholittomat viinit ilmestyvät vähitellen myymälöihimme, eivätkä ne ole millään tavalla huonompia tämän tyyppisiä klassisia juomia. Nyt on 0% viskin aika. Mikä on alkoholiton viski – jotain uutta 0 % juomien maailmassa?
Alkoholiton viski – uteliaisuus tai uusi laatu
Aikaisemmin 0-prosenttista alkoholia pidettiin maultaan huonompina ja pakollisena valintana. Tällä hetkellä niiden laatu on kuitenkin parantunut merkittävästi ja markkinoille on tulossa uudempia tyyppejä ja merkkejä 0% alkoholista. Yksi asiantuntijoiden ja maistajien kiinnostusta herättävistä innovaatioista on alkoholiton viski.
Tällä hetkellä suosituin 0-prosenttinen viski tulee Espanjasta, siellä valmistettu “likööri” on yleisin vaihtoehto perinteiselle meripihkanväriselle alkoholille. Whissinin asiantuntijat pitävät sitä mielenkiintoisena makuisena ja sopii erinomaisesti perinteisten juomien tyypillisten ainesosien kanssa.
Miten viski valmistetaan 0%
Skotlannissa valmistetaan kuitenkin todellisia “alkoholittomia viskejä”. Sinne perustettiin erillinen tislaamo, joka tuotti korkealaatuisia tuotteita ja paljastaa tuotantoprosessin. Se osoittautui erittäin monimutkaiseksi ja monimutkaiseksi. Esimerkki on Glenrothes-tislaamo. Hän käyttää neljätoista erilaista kasvitieteellistä uutetta, kuten cayennepippuria, mustaherukan lehtiä, kafiiria, kamomillaa, verbenaa, laakerinlehteä, omenoita ja hibiskusta, jotka on hankittu paikallisista lähteistä, luodakseen oman versionsa alkoholittomasta viskistä.
Alkoholittoman viskin valmistusprosessi sisältää yleensä samanlaisia vaiheita. Näitä ovat ainesosien tislaus, kypsytys tammitynnyreissä sekä ominaisen maun ja aromin erottaminen. Tuotantohuomio varmistaa, että tuotteissa säilyy perinteiseen viskiin liittyvä maku ja elämys.
Miltä alkoholiton viski maistuu?
Markkinoilla on monia alkoholittomia viskejä, ja niiden laatu paranee. Jotkut tislaamot tuottavat jopa 0-prosenttista meripihkaviiniä ylellisenä. Suosituimmat ja myös baareissa saatavilla olevat ovat jo mainitut Wissin, Lyre’s American Malt, Lyre’s Highland Malt, Gnista Barreled Oak ja monet muut.
Wissin on kevyt ja makea, mutta amerikkalaisissa tuotteissa sitä on hieman enemmän hienostunut maku.
Makutuoksu, kuten vaniljan ja paahdettujen pähkinöiden runsas aromi, ovat ominaista bourbonille. Ne lisäävät tähän juomaan syvyyttä ja makeutta. Yrttiaksentit antavat sille ainutlaatuisen luonteen yhdistämällä perinteiset maut moderneihin makuun.
Pehmeä ja pitkä jälkimaku tarkoittaa, että tämän alkoholittoman bourbonin maku viipyy suussa pidempään, mikä mahdollistaa täyden makuelämyksen. Hieman mausteinen maku antaa hieman mausteisuutta, joka on tyypillistä bourbonille. Ruotsalaisessa Gnistassa on kiehtova, savuinen aromi.
Maun suhteen paljon riippuu valmistajasta. Monet heistä tekevät erityisiä ponnisteluja varmistaakseen, että markkinoille tuotu alkoholiton viski, joka on innovatiivinen ja herättää niin kiinnostusta kuin kiistaa ja vastustusta, herättää huomion. asiantuntijat ja gourmetit.
Jätä kommentti